Livet med en sjakkommentator

"Barn elsker gjentakelser og rutiner", var hovedbudskapet i en artikkel om foreldreveiledning og barneoppdragelse jeg leste her om dagen. Det høres jo fornuftig ut, så vi prøver å følge denne oppskriften slavisk. Faste måltider, fast leggetid, faste rutiner morgen og kveld. Vel, det vil si når det ikke pågår en sjakkturnering som Jan kommenterer. Da er det tilnærmet unntakstilstand her hjemme. Den siste tiden har storturneringene kommet på løpende bånd, så nå kan jeg faktisk ikke huske sist vi spiste middag til normal middagstid.

Først ut var Altibox Norway Chess. Turneringen hadde et imponerende felt med åtte av de ti beste på verdensrankingen. Armenske Levon Aronian vant i stor stil, mens vår egen Magnus Carlsen dessverre spilte en av sine dårligste turneringer på lenge og kom langt ned på resultatlisten. Magnus slet på brettet, men la til gjengjeld inn en god søknad til neste sesong av Kjendis-farmen, da han viste skjulte talenter på en bondegård, som han og de andre spillerne besøkte på fridagen. 

Det har blitt bestemt at neste års VM-match ikke blir i Norge. Alle norske sjakkentusiaster er selvsagt skuffet over denne beslutningen, men siden verdensmesteren slet på hjemmebane under Norway Chess, er det kanskje like greit at turneringen blir lagt til et annet land.

Heldigvis tok det ikke mange dager før Magnus viste hvem som er best, og vant to lyn- og hurtig-turneringer i Grand Chess Tour i Paris og Leuven.  

 

Sjakk trekker publikum i alle aldre.Siden sist har det skjedd flere sjakknyheter her hjemme:

  1. Jeg har blitt medlem i Hamburg sjakklubb. Medlemskapet ble opprettet mens jeg gaflet i meg kakestykke nummer tre av bursdagkaka til klubbens leder, da han feiret sin 80. bursdag for tre uker siden. (Jeg er selvsagt fortsatt medlem i OSS og håper å kunne spille noen partier i neste Østlandsserie for klubbens damelag.)
  2. Vi har fått nytt sjakkbrett og ny sjakklokke! Etter tidligere blogginnleggs innrømmelser om at vi ikke hadde ordentlig sjakkutstyr, har generøse sjakkspillere donert brett og brikker til oss. Så nå har vi utstyr nok til å arrangere en turnering her hjemme.
  3. Vi skal trykke nytt opplag av "Min første sjakkbok", som Silje Bjerke og jeg skrev sammen i 2010. Mer info om dette kommer siden, men dersom du ikke kan vente med å få et eksemplar av den populære boka, kan du forhåndsbestille den ved å sende meg en mail (adresse: ellisivreppen@gmail.com).

I Norge er landsturneringen godt i gang, men ellers er det ingen storturneringer som pågår. Det betyr kommenteringsfri, trodde jeg, og tenkte at endelig kan familielivet komme tilbake til normalt igjen, vi kan spise middag og legge oss til normal tid. Der tok jeg grundig feil!

Siden Jan ikke hadde kommet hjem da klokka var 20.00, ringte jeg for å høre om han nærmet seg. Etter å ha kommet rett til telefonsvareren hans flere ganger, sjekker jeg Twitter (familiekommunikasjonsform anno 2017), og finner ut at han spiller banterblitz-maraton med USA-vennlig spilletidspunkt (det vil si midt på natten her) siden det er 4. juli! Banterblitz fungerer sånn at hvem som helst som har en konto hos chess24 kan utfordre ham i et lynparti, og mens partiet pågår så kommenterer Jan (eller en annen sterk spiller) trekkene. Dette startet altså for et par timer siden og skal fortsette  hele natta. Du kan jo logge deg inn på hjemmesiden og utfordre ham. Jeg går og legger meg. Natta!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits