Nedtelling til Norway Chess

I morgen braker det løs i Stavanger. Dette er femte gangen Norway Chess spilles, og i år har arrangøren virkelig slått på stortromma med ambisjoner om at hele topp ti på verdensrankingen skulle delta. Da deltakerlisten ble presentert for første gang, bestod feltet faktisk av topp ti: Carlsen, Caruana, Vachier-Lagrave, Anand, Karjakin, So, Kramnik, Nakamura, Aronia og Giri. Selv om dette er et imponerende stjernelag, gikk ikke arrangørens ønske i oppfyllelse, da Giri og Karjakin har blitt skjøvet ut av topplista av henholdsvis Mamedyarov og Ding Liren. Dette blir uansett utrolig spennende å følge med på, og for første gang håper jeg værmelderne har rett når de spår pøsregn de neste to ukene. Jeg er klar for å benke meg foran skjermen(e) for å følge med på moroa.

Dette blir faktisk første gang jeg ikke besøker Stavanger i løpet av turneringen. Jan har de siste årene kommentert for arrangøren, men i år skal han kommentere for chess24 fra studioet i Hamburg, sammen med russiske Peter Svidler. Å ha to sjakkommentatorer i hus skaper noen ganger utfordringer for middagsplanleggingen, siden man aldri vet når partiene er ferdige. Så kvaliteten på matlagingen de neste dagene kommer nok til å være begrenset. 

 

Siden det antakeligvis ikke blir ordentlig middag de neste to ukene, spiste vi en bedre middag i dag på den koselige restauranten Seehof am Lütjensee, litt utenfor Hamburg.

 

I morgen starter det med lynturnering, hvor det spilles om fargefordeling i hovedturneringen, og tirsdag sparkes første runde i gang. Jeg har fylt opp fryseren med frossen-pizza og er klar for nesten to uker med masse spennende sjakkpartier.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits