Sjakkforedrag på Ski

Tirsdag kveld gjorde jeg comeback som sjakktrener, da jeg underviste Ski sjakklubbs unge lovende.

Ski sjakklubb startet opp for to år siden med åtte medlemmer. I dag har klubben godt over 60 medlemmer, og flere av kursene er så populære at de har måttet innføre ventelister! De har klubbkveld hver tirsdag med undervisning og spilling. Innimellom inviterer de nåværende eller tidligere landslagsspillere til klubbkvelden, for å holde foredrag for medlemmene. Denne gangen var jeg den heldige inviterte.

 

Den sterke sola påvirket bildekvaliteten til storskjermen, men det stoppet ikke de unge tilskuerne fra å løse de taktiske oppgavene de fikk utdelt. (Foto: Torbjørn Brenden)Før jeg ble mamma underviste jeg i flere år over hundre små og store sjakkspillere ukentlig. Mens jeg har hatt mammaperm har det vært lite tid til undervisning, men etter tirsdagens comeback som sjakktrener, er jeg klar for mer av det framover.

Ski ligger ca. 30 minutter sør for Oslo sentrum. Jeg har ikke vært på Ski på mange år, og virret rundt i sentrum for å finne klubblokalet. Da jeg så en gutt som gikk sammen med faren sin, holde i sjakkboka jeg har skrevet, tenkte jeg at han sikkert skulle på kurset mitt, og at jeg fikk følge etter dem. Forfattere er neppe de som er mest utsatt for å bli forfulgt av gale fans og lesere, men at forfattere fotfølger leserne sine, er vel enda mer uvanlig.  

Gutten på 6 år skulle til klubben, og vi rakk å slå av en prat før kurset startet. Han fortalte at han hadde spilt sjakk i litt over ett år og at han fikk boka i bursdagsgave. Han så veldig tvilende ut da jeg fortalte at jeg hadde skrevet boka han holdt, og følte meg litt desperat da jeg nesten måtte overtale ham til å la meg skrive en hilsen i boka.

Ca. 20 barn og voksne kom på foredraget. Jeg var veldig fornøyd med oppmøtet, da det var stekende sol, og sikkert mer fristende å være på stranda enn å sitte inne.

Tema for foredraget var kryssord, magnetoffer og matt med to løpere. Vi rakk også en alternativ variant av blindesjakk, og til slutt fikk jeg bank i klokkesimultan (én person spiller mot flere samtidig).

 

Sjakkmamma var sjanseløs mot de unge lovende i simultan. (Foto: Torbjørn Brenden)Torbjørn Brenden er primus motor i klubben, og han forteller at fokuset hele tiden har vært å ha det gøy på barnas premisser. Foreløpig er ikke nivået veldig høyt, men flere spillere er aktive og hevder seg bra i turneringer. De har mange planer fremover, og jobber blant annet med å sjekke ut hva som finnes av diverse støtteordninger. Etter litt detektivarbeid, har de funnet ca. 50 støtteordninger de kan søke på. Dette er et godt tips til andre klubber som ønsker å spe på klubbkassa. 

Jeg opplevde klubben som en velorganisert og trivelig klubb. Barna var veldig ivrige og hyggelige. Jeg blir ikke overrasket om medlemmer fra Ski sjakklubb havner høyt opp på resultatlistene i årene framover.

Sjakkforbundet melder om medlemsrekord. Moro! Det er gøy å se at sjakklubber startes opp rundt om i landet og at flere og flere vil spille det fantastiske spillet.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sjakkmamma

sjakkmamma

31, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits