Stormesteren som ble benket

Denne helgen spilles de siste rundene av den tyske sjakkbundesligaen i Berlin. Dette er verdens sterkeste sjakkliga, og allerede to runder før slutt har favoritten, Baden-Baden, vunnet. Dette er tiende gang på elleve år at superlaget vinner.

Laget er meget sterkt besatt med blant annet Caruana, Anand, Vachier-Lagrave og Aronian i spillerstallen.

Jan spiller også på laget og har sanket en del poeng denne sesongen, men sponsoren ville unngå gjentakelse av fjorårets fornedrende nederlag da det ble "bare" andreplass bak Solingen, og tok dermed ingen sjanser. Så denne helgen ble laget toppet og infanteriet ble byttet ut med kanonene. Han ble dermed vraket og henvist til benken - eller rettere sagt kommentator-bua, og ble erstattet av Anand. 

 

Jan kommenterer med den spanske stormesteren Pepe Cuenca. Foto: Rasmus Grapentin 

Baden-Baden har vunnet alle kampene sine, og er tyske mestere to runder før slutt.

 

Laget har tatt så mange individuelle poeng at det er vanskelig å kåre én toppscorer. Georg Meier var ikke spesielt fornøyd med egen innsats i Grenke Chess Classic, men hans bidrag til Baden-Baden med 7 strake, er det ingen ting å utsette på. 

Selv om førsteplassen er avgjort, er det allikevel masse spennende sjakk å følge med på. Nest siste runde spilles i dag kl. 14.00 og kan følges her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sjakkmamma

sjakkmamma

31, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits