Grenke Chess Classic: Afterparty

Grenke Chess Classic ble avsluttet i går kveld, og vi sitter nå på toget gjennom Tyskland. Denne gangen med plassbilletter.

Levon Aronjan vant turneringen allerede én runde før slutt. I siste runde hadde han klar vinst mot Caruana, men klarte ikke å konvertere det til seier, og partiet ebbet ut i remis. Magnus spilte remis mot Maxim Vachier-Lagrave, og han delte dermed andreplassen med Caruana. Dette var ikke den beste turneringen for Magnus, hvor hans nye hårsveis og briller har vært det store samtaleemnet. Han spolerte flere vinstsjanser i starten av turneringen, og med såpass få runder ble dette avgjørende, i tillegg til at Aronjan viste seg ustoppelig.

Den eneste kvinnen i turneringen, Yifan Hou, skulle nok ønske at turneringen ikke ble flyttet. Etter en sterk start med 2,5 av 3 i Karlsruhe, er hun nok skuffet over avslutningen i Baden-Baden hvor hun kun tok 1 poeng.

Underveis i turneringen holdt de fleste spillerne seg for seg selv, men da premiene var delt ut i går kveld kunne de endelig slå ut håret. Det var klart for afterparty!

Når stjernene er ferdige med å spille sjakk så...

 


 

...spiller de mer sjakk.

Når verdensstjernene skal leke, er det sjåk det går i. Sjåk er en sjakkspillvariant hvor man spiller på lag. Når man slår ut en brikke kan man gi denne til medspilleren, og så kan han eller hun sette den ut (på et ledig felt) på brettet når det er vedkommende sin tur. 

Etter turneringsseieren var Aronjan høy i hatten, og sparte ikke på kallenavnene til med- og motstanderne hvis de gjorde et dårlig trekk. Maxime Vachier-Lagrave oppdaget til sin forskrekkelse at motstanderen, Caruana, var klar til å plante en ny dronning på brettet. Aronjan var raskt ute og beroliget kameraten med at "he has two queens but no balls."

Jeg gikk og la meg etter dette, så jeg vet dessverre ikke hvordan festen utviklet seg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sjakkmamma

sjakkmamma

31, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits