Grenke Chess Classic: Sola skinner i Baden-Baden

Det har dessverre blitt lite blogging de siste dagene. Hovedårsakene til dette er:

  • Nelly har fått ei tann: Alle som er foreldre vet hva tannfrembrudd innebærer. Når det pågår blir det lite tid til trivialiteter som blogging.
  • Jeg er bloggnybegynner: Som ny i blogg-bransjen klarte jeg å glemme et av bloggernes viktigste redskaper; kamera. Utstyrt med bare et dårlig mobilkamera uteblir dessverre blinkskuddene av sjakkstjernene.
  • Sola skinner! Baden-Baden har badet i solskinn de siste dagene, og jeg har derfor vært sjakktilskuer på en koselig ute-café i byen og latt datamaskinen bli igjen på hotellrommet. Kaféen hadde ikke Wifi, men mobilselskapet mitt (Chess!) reklamerer med at de er billigst på utenlands-surfing, så jeg tar sjansen på at de holder det de lover og at jeg ikke får en skummel regning når jeg kommer hjem.
     
Mens Magnus slo Meier i 5. runde, koste jeg meg med et stykke Schachbrett-cremekuchen.


Nå er siste runde godt i gang. Selv om det alltid er spennende å følge med på verdenselitens partier, er litt av spenningen borte nå som det allerede er klart at Levon Aronjan fra Armenia har vunnet turneringen. Uansett hvordan det går i dagens parti, kan ingen ta ham igjen. Magnus møter franskmannen Maxime Vachier-Lagrave med hvite brikker. Med seier blir han antakeligvis nummer to. (Med forbehold om at jeg ikke har oversikt over tie-breaks dersom også Caruana skulle vinne sitt parti.)

Innspurten av turneringen kan følges her.

 


Denne flotte bygningen kalles "Trinkhalle". Hvorfor vet jeg ikke, men her pleier spillerne fra Bundesliga-laget Baden-Baden å holde en årlig simultan mot ca. 100 lokale spillere. 

 


En som håper at Fabiano Caruana vinner dagens parti, er hans sekundant Rustam Kasimdzjanov. Han klagde over at det var kjedelig å vente på at sjefen skulle bli ferdig med partiet sitt, så han fikk lov til å passe på Nelly mens jeg blogger. 
 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sjakkmamma

sjakkmamma

31, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits