Sjakkmamma på farten

Nå sitter jeg oppå en koffert full av Jans skrukkete skjorter i midtgangen på et tog på vei til Baden-Baden. Under ett døgn har gått siden vi kom hjem fra Thailand, og nå er vi på farten igjen.
Ved siden av meg sover Nelly i vogna si, og rundt oss står fem voksne, to ungdommer og åtte kofferter. Vi var visst flere som hadde tenkt at toget umulig kunne være fullt på en tirsdag og dermed ikke hadde reservert sete. Heldigvis varer turen i bare seks timer...

Kvelden i går ble brukt til å bytte ut bikinier, shorts og slippers med ulltøy og Jans kommenteringsklær. Da jeg tok ut de siste ferieklærne krøp et insekt av ukjent art ut av kofferten. (Håper ikke krypet har med seg mange venner!) Jaja, vi får bekymre oss for dette når vi kommer hjem igjen, nå er det på tide å fokusere på morsommere ting enn asiatiske skadedyr.  

Som regel kommenterer Jan fra Chess24s hovedkontor i Hamburg, men denne gang er han med i arrangørens kommenteringsteam sammen med GM Peter Leko og IM Lawrence Trent. De første partiene ble spilt i Karlsruhe, mens de neste rundene spilles og kommenteres i Baden-Baden.

Etter tre runder leder Hou Yifan med 2,5/3! Ganske overraskende, men veldig gledelig. Hun startet med to seire over Caruana og Meier. I tredje runde møttes hun og Magnus. Magnus måtte svette, men klarte å berge remis. Magnus spilte remis mot Blübaum i første runde og Aronia i andre runde, og har dermed 1,5 poeng.

I dag er det fridag, og Magnus pleier som oftest å komme sterkt tilbake etter en hviledag. Vi satser på at remis-rekka brytes i morgen og at han slår til med en knusende seier over Caruana. Hvis ikke får vi skylde på den nye sveisen, eller de nye brillene, eller kjæresten...

Etter en lang togtur har vi ankommet flotte Baden-Baden. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sjakkmamma

sjakkmamma

31, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits