Reisebrev fra Thailand: Utsjekk fra paradis

I skrivende stund gjøres de siste trekkene i Bangkok Open. Partiene på de tre øverste bordene endte alle i remis. Det er derfor klart at Nigel Short fra England vinner turneringen alene med 7,5 av 9 poeng. På 7 poeng ligger foreløpig tre spillere, blant annet Jan. Rapport med endelig plassering og bilder fra avslutningsseremonien kommer senere.

 

En fornøyd turneringsvinner i lystig lag.


Siden vi flyr rett etter kveldens bankett må vi nå starte pakkingen. Imens jeg sitter oppå kofferten min for å klare å lukke glidelåsen, kan du lese videre om hvorfor du burde delta på neste års utgave av Bangkok Open.

Turneringen ble i år arrangert for 17. gang. Deltakerantallet har steget for hvert år, og den har etablert seg til å bli en mellomstor åpen turnering som trekker mange nasjonaliteter. Det deilige klimaet, den gode atmosfæren og de flotte spilleforholdene, gjør at toppspillere som Nigel Short, Wang Hao, Fransisco Vallejo Pons og Loek van Wely kommer tilbake år etter år. Etter at Jan ble engasjert som sjakk-kommentator har det blitt mindre spilling, men deltakelse i denne turneringen går han aldri glipp av.  

 

Spillelokalet har behagelig temperatur og god plass mellom bordene, og med hvite duker på bordene og store lysekroner i taket, har det et høytidelig preg.
 

Hvis du har begynt å planlegge neste års turneringer og ønsker å kombinere sjakkspilling med ferie, vil jeg anbefale deg å vurdere Bangkok Open. Det er foreløpig ikke bestemt hvor turneringen skal avholdes, men den pleier å arrangeres annet hvert år i Bangkok, og siden den ble arrangert et annet sted i år, tør jeg tippe at den arrangeres der neste år.  

Flybillettene til Thailand er selvsagt en del dyrere enn billetter til turneringer i Europa, men kost og losji er veldig billig her, så når man legger alle reisekostnader sammen blir det ikke nødvendigvis så mye dyrere. Og når man først har tatt den lange turen hit, burde man helst bli noen dager ekstra slik at man kan reise litt rundt og oppleve dette fantastisk flotte landet.

 Vi sjekker nå ut av paradis og tar en rask tur hjem før vi reiser videre til Grenke Chess Classics i Karlsruhe, hvor Jan skal kommentere trekkene til Magnus og co.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sjakkmamma

sjakkmamma

30, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits